Waarom PSCO?

Wie ben ik?

Ik ben Patricia Smits, expert op het gebied van financieel subsidiemanagement met ruim 15 jaar ervaring binnen de wereld van nationale en Europese subsidies.

Onder de naam PSCO (Patricia Smits Comply & Organise) help ik bedrijven en organisaties met advies op het gebied van de administratieve voorwaarden en verplichtingen die horen bij subsidieregelingen. Binnen de subsidiewereld ben ik bekend met de regelgeving omtrent nationale en Europese subsidies en een expert in het opstellen van bijvoorbeeld financiële rapportages die nodig zijn voor het verantwoorden van uitgaven met betrekking tot verkregen subsidies.

Mijn passie ligt in het uitpluizen van de regels en verantwoordelijkheden die horen bij het traject na de subsidieaanvraag. Want subsidie verkrijgen is één ding, maar het inrichten van de bijbehorende administratie zodat aan alle eisen van de subsidieregeling wordt voldaan, is vaak een moeizaam proces. Ik kan feilloos de pijnpunten in uw organisatie benoemen en hiervoor de juiste oplossingen bieden. Met PSCO haalt u een expert op het gebied van subsidieverantwoording en subsidiemanagement in huis die zich betrokken voelt bij de materie en bovendien betrouwbaar en loyaal is.

Wat ik doe

Gefeliciteerd, de subsidieaanvraag van uw bedrijf of organisatie is goedgekeurd. De subsidieverstrekker zal echter van u verlangen dat de uitgave van het budget ook verantwoord kan worden en voldoet aan de regels die vooraf zijn opgesteld. Helaas is dit een proces waar veel organisaties van tevoren weinig rekening mee houden en uiteindelijk zelfs op vast kunnen lopen. Denk aan de administratieve rompslomp waarmee de boekhouding extra wordt belast of het gebrek aan kennis van bepaalde regels en voorwaarden.

Weet u zeker dat uw organisatie voldoet aan alle voorwaarden die aan een subsidieverstrekking zijn verbonden? PSCO kan u adviseren en ondersteunen bij de afwikkeling van de subsidieverantwoording. Dit kan in verschillende vormen. Denk hierbij aan audits op het gebied van subsidieadministratie waaruit adviezen en aanbevelingen voortkomen of ondersteuning wat betreft compliance, oftewel het voldoen aan de regels en wetgeving verbonden aan de subsidie. Maar ook het geheel uit handen nemen van het subsidiemanagement, van inrichting tot uitvoering, behoort tot de mogelijkheden.

Meer weten over de mogelijkheden? Bekijk de diensten van PSCO.

Kennis vansubsidieprogramma's

Missie en Visie

PSCO wil dat de subsidieverantwoording van uw project goed verloopt. Samen voorkomen we dat declaraties achteraf worden afgekeurd en zorgen we dat u voldoet aan alle verplichtingen.

“Hier begin ik nooit meer aan!” wordt vaak verzucht nadat een subsidieproject is afgerond. Nergens voor nodig vindt PSCO. Bedrijven en organisaties onderschatten vaak de hoeveelheid werk en regels waar ze tegenaan lopen na het verkrijgen van een subsidie. Maar het zou zonde zijn om subsidie te laten schieten enkel vanwege de administratie en regelgeving die het met zich meebrengt. PSCO biedt graag de helpende hand bij alle verplichtingen die verbonden zijn aan verkregen subsidie.

Door organisaties te helpen met de realisatie van hun subsidieverantwoording voorkomt PSCO dat administraties achteraf niet worden goedgekeurd en bepaalde kosten bijvoorbeeld niet kunnen worden meegenomen in een declaratie. Door uw organisatie onder de loep te nemen en deze juist in te richten en te organiseren,  zorgen we er samen voor dat dit niet kan gebeuren. Ook laat PSCO u graag inzien dat de regelgeving omtrent subsidies geen last hoeven te zijn, maar een logisch gevolg. Door ons samen in te zetten voor een goed eindresultaat kunnen we later beiden met een goed gevoel terugkijken op het project.

Ervaring

Met ruim 15 jaar ervaring heeft PSCO een schat aan kennis op het gebied van uiteenlopende subsidieregelingen voor diverse organisaties, zowel administratief als raadgevend.

Binnen de subsidiewereld zijn er ontzettend veel verschillende regelingen die ieder vragen om een specifieke subsidieverantwoording en toegepaste kennis over nationale en Europese wet- en regelgeving, oftewel: compliance.

PSCO heeft in de afgelopen jaren voor diverse organisaties financiële rapportages en het financieel subsidiemanagement verzorgd. Hieronder valt onder meer de bewaking en het halen van rapportagedeadlines, projectwijzigingen, financiële en administratieve verantwoording en het waarderen van de subsidies op de balans en het bewaken van de geldstroom met betrekking tot voorschotbetalingen.

Even zo belangrijk is echter de administratieve inrichting van een subsidieproject; de organise-kant van het project. PSCO heeft ervaring in het uitvoeren van audits en controles op subsidieadministraties, maar ook in het ondersteunen van de inrichting hiervan. En dit geldt niet enkel voor subsidieregelingen, maar ook voor bijvoorbeeld de fiscale regeling voor research & development van de WBSO (Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk).

Ook heeft PSCO,  als in-house consultant, ervaring met het uitvoeren van project management voor H2020 projecten in opdracht van de project coördinator.

.